Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε εσάς και τις οικογένειες σας (οι ευχές ισχύουν για σαράντα μέρες μετά το Πάσχα, λένε!).

Μετά τις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου μας, συνήλθαμε λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, και το Διοικητικό Συμβούλιο συστάθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος:       Αναστάσιος Αργυρίου
Αντιπρόεδρος : Αφροδίτη Ζησοπούλου
Γραμματέας:    Σταμάτης Παπαχαρίτου 
Ταμίας:           Χρήστος Καραγεώργος
Μέλος:            Χρύσα Καρακώστα

Όπως και στο παρελθόν, οι πάγιες θέσεις του Συλλόγου μας αποτελούν δέσμευση του ΔΣ:
Επιστημονική ενημέρωση των μελών μας, με την διοργάνωση και συμμετοχή μας σε στρογγυλές τράπεζες, όπου είναι εφικτό, κατά την πραγματοποίηση συνεδρίων
Ενημέρωση και αναβάθμιση της επικοινωνίας μας μέσω, ίσως μιας νέας και πιο ευέλικτης, ιστοσελίδας
Προσπάθειες για την αναγνώριση της επιστημονικής μας εξειδίκευσης καταρχήν μέσω των πρωτοβουλιών της ESHRE αλλά και από την πολιτεία, αν είναι δυνατόν, μέσω της Αρχής
Διεκδίκηση της επαγγελματικής μας κατοχύρωσης ως κλινικών εμβρυολόγων, όπως αυτό μπορεί να γίνει εφικτό 
Διερεύνηση δυνατοτήτων και αξιοποίηση εκείνων των ευκαιριών που υποβοηθούν την υλοποίηση και πραγμάτωση των στόχων μας.

Αναγνωρίζοντας την χρονική υστέρηση στην ενημέρωσή σας, με την επιστολή αυτή, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την λύπη μας για την καθυστέρηση, αλλά ο τρόπος αποστολής των e-mails στα μέλη της ΠΕΚΕ, που μέχρι σήμερα γινότανε μέσω της ιστοσελίδας μας, αδυνατεί πλέον να πραγματοποιηθεί. Όπως μπορείτε και μόνοι σας να διαπιστώσετε, η ιστοσελίδα μας δεν είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, χρειάστηκε χρόνος για να δημιουργηθεί εκ νέου mailing list (ηλεκτρονικό διευθυνσιολόγιο) σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί κατά την εκπλήρωση των οικονομικών σας υποχρεώσεων. Ελπίζουμε και υποσχόμαστε, σύντομα η παρουσία μας ως ΠΕΚΕ στο διαδίκτυο αλλά και η ηλεκτρονική μας επικοινωνία να αναβαθμιστούν αποτελεσματικά, με την συμπαράσταση και φυσικά την μέχρι τότε κατανόησή σας.

Θυμίζουμε επίσης, πως κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης, τέθηκε το θέμα του κώδικα δεοντολογίας. Όπως είχε αποφασιστεί ομόφωνα, όποιο μέλος της ένωσης έχει κάποια ένσταση ή σχόλιο, θα πρέπει να το καταθέσει στο ΔΣ και αναλόγως-του αριθμού και των θεμάτων που τυχόν θα προκύψουν- θα αποφασιστεί εάν χρειαστεί να συγκληθεί ειδική συνάντηση για την συζήτηση του θέματος. Ειδάλλως, ο κώδικας παραμένει ως έχει. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σχολίων σας είναι η 1η Ιουνίου 2007.

Τέλος, λόγω τεχνικού κωλύματος, στάθηκε αδύνατο ο Χ. Καραγεώργος να διευκολύνει του συναδέλφους που αντιμετώπισαν προβλήματα στην συμμετοχή τους στο FertAid. Ωστόσο, δεδομένης της διάθεσης να ξεπεραστεί το πρόβλημα, παρακαλούμε όποιο μέλος της ένωσης το επιθυμεί και δεν έχει καταφέρει ακόμα να το πραγματοποιήσει μόνο του, να επικοινωνήσει μαζί μας εκ νέου, για να λυθεί το θέμα.  

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αφού καταρχήν σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε με την ψήφο σας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως, όπως και σε κάθε σύλλογο, η ένωσή μας θα είναι σε θέση να πετυχαίνει κάθε χρόνο κάτι παραπάνω, όταν θα έχει την υποστήριξή σας, την έγκαιρη και καλοπροαίρετη κριτική σας, το ενδιαφέρον σας και φυσικά την συμμετοχή όλων μας. 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως κάθε λάθος του παρελθόντος θα γίνεται μάθημα για το μέλλον αλλά και ό,τι καλό έχει δημιουργηθεί ήδη, θα αποτελεί την υγιή βάση μιας καλύτερης συνέχειας, για την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου μας. 
Εμείς όλοι, ως Διοικητικό Συμβούλιο, θέλουμε και δεσμευόμαστε να προσπαθήσουμε.


Για το Διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Κ.Ε.

Ο πρόεδρος                             
Αναστάσιος Αργυρίου     

Ο γραμματέας

Σταμάτης Παπαχαρίτου