Συνάντηση με θέμα τις προδιαγραφές για την λειτουργία των κέντρων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Συνάντηση με θέμα τις προδιαγραφές για την λειτουργία των κέντρων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Σε συνέχεια των εξελίξεων σε σχέση με την υπογραφή προεδρικού διατάγματος για την λειτουργία των κέντρων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, το ΔΣ οργάνωσε στις 16  Μαΐου 2009 συνάντηση των μελών της ΠΕΚΕ στο ξενοδοχείο  «President», με σκοπό την περαιτέρω συζήτησή του και την ανταλλαγή απόψεων με  τους συναδέλφους, σύμφωνα με την δέσμευση που δόθηκε από όλους μας κατά την διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της Ένωσης τον Μάρτιο. 
Όπως όλοι γνωρίζετε, της συνάντησης προηγήθηκε ηλεκτρονική επικοινωνία με όλα τα μέλη για υποβολή σχετικών σχολίων ή ερωτημάτων, ώστε να συμπεριληφθούν στην ατζέντα και να συζητηθούν στη συνάντηση. Το Δ.Σ. συγκέντρωσε όλα τα  σημεία για τα οποία τέθηκαν ερωτήματα και τα παρουσίασε ένα προς ένα.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν 30 μέλη μας, έγινε διεξοδική συζήτηση και με την βοήθεια των συναδέλφων μελών της Αρχής, δόθηκαν διευκρινήσεις σε ορισμένα σημεία του προεδρικού διατάγματος. Έγινε επίσης ενημέρωση για σημεία, στα οποία ήδη η Αρχή είχε πρόθεση να εισηγηθεί την αλλαγή τους. Τέλος, για κάποια άλλα άρθρα, συμφωνήθηκε εισηγητική τροποποίησή με την στήριξη των κλινικών εμβρυολόγων που συμμετέχουν στην Αρχή.

Η συμμετοχή των συναδέλφων και ο ουσιαστικός διάλογος συνέβαλαν σε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Ευελπιστούμε και στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες ενδιαφέρουσες συναντήσεις με σκοπό την ενημέρωση των μελών μας αλλά και την προαγωγή  της Κλινικής Εμβρυολογίας στην Ελλάδα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                  

Μ. Πελεκάνος                                                                                    

Ο Γραμματέας

Στ. Παπαχαρίτου