Επιστροφή από τις διακοπές

Χαίρετε!
επιστρέφοντας, ελπίζουμε από τις πολύτιμες διακοπές, θα θέλαμε με την τρίτη κατά σειρά επιστολή αυτή να σας να σας ενημερώσουμε για όσα θέματα έχουν προκύψει και θεωρούμε πως σας αφορούν.

Μια από τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου αποτελεί και η δέσμευση του ΔΣ για επιστημονική ενημέρωση των μελών μας, με την διοργάνωση και συμμετοχή μας σε στρογγυλές τράπεζες, όπου είναι εφικτό, κατά την πραγματοποίηση συνεδρίων.
Έτσι, μετά  την διοργάνωση στρογγυλής τράπεζας στα πλαίσια του συνεδρίου Γονιμότητας και Στειρότητας που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη (1-3.6.07) και με θέμα:
Προσεγγίζοντας την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με την βοήθεια της σύγχρονης γενετικής, η ΠΕΚΕ θα συμμετέχει στο συνέδριο «Πρόσφατες εξελίξεις και αντιπαραθέσεις στην Ιατρική της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής- Αναπαραγωγή και καρκίνος».
Στα πλαίσια του συνεδρίου, η ένωσή μας θα διοργανώσει στρογγυλή τράπεζα που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22.9.2007 στο Hyatt Regency Hotel. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Β Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων του Λονδίνου για Ελλάδα και Κύπρο. 
Η τράπεζα που θα διοργανώσει η ΠΕΚΕ, θα έχει την μορφή μιας επιστημονικής αντιπαράθεσης απόψεων, και θέμα: «ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΑΜΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΒΡΥΩΝ: DEBATE VITRIFICATION V. SLOW FREEZING».
Όσον αφορά τους εισηγητές, μετά από σχετική επικοινωνία, συμφωνήθηκε εκατέρωθεν η παρουσία των Dr Al Hasaani και Dr Van Den Abbeel, οι οποίοι θα κληθούν να «υπερασπιστούν» με επιστημονικά επιχειρήματα τις δύο διαφορετικές μεθόδους κρυοσυντήρησης γαμετών και εμβρύων.
Η ανάθεση του προεδρείου της τράπεζας ανατέθηκε στην κ. Α. Ζησοπούλου και στον συνάδελφο κ. Ι. Παναγιωτίδη. 
Σχετική πρόσκληση της ΠΕΚΕ για την παραπάνω τράπεζα θα περιέχεται στο υλικό που θα διανεμηθεί στους συνέδρους, και όπου θα αναφέρονται οι χορηγοί, που θα αναλάβουν όλα τα σχετικά έξοδα.
Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί, για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στα πολύ ενδιαφέροντα αυτά θέματα και φυσικά να πραγματοποιηθεί γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

Είχαμε δεσμευτεί επίσης, πως θα προσπαθήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις για την αναγνώριση της επιστημονικής μας εξειδίκευσης καταρχήν μέσω των πρωτοβουλιών της ESHRE. Όπως ήδη γνωρίζετε, πιθανότατα μέσω της ιστοσελίδας της ESHRE, μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη στην διαδικασία του accreditation (υποσελίδα FAQ)- αναγνώριση της ειδικότητάς μας. 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως κατά το συνέδριο της ESHRE στην Lyon, παρουσιάστηκε επίσημα από τον Dr Sunde, που ηγείται της προσπάθειας, η πορεία και το σκεπτικό μέχρι τώρα. 
Μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν μαζί του και αφού φυσικά του εξέφρασαν την επιθυμία μας να συμμετέχουμε ως ΠΕΚΕ, στην σημαντική, παρά τις δυσκολίες, ευρωπαϊκή προσπάθεια, δεχθήκαμε να συμμετέχουμε με εκπρόσωπό μας στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 17.9.2007, με σκοπό την οργάνωση μια αρχικής κοινής πλατφόρμας αναγνώρισης (Certification system). 
Δεσμευόμαστε πως θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.
Ωστόσο κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στα μέλη μας, τα οποία με βάση την ευρωπαϊκή πρόταση πληρούν τα κριτήρια των “oldies”, πως επειδή στους επόμενους δύο μήνες προφανώς θα χρειαστεί να καταθέσουν το βιογραφικό τους, θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσουν!

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ελπίζουμε και υποσχόμαστε εκ νέου, σύντομα η παρουσία μας ως ΠΕΚΕ στο διαδίκτυο αλλά και η ηλεκτρονική μας επικοινωνία να αναβαθμιστούν αποτελεσματικά.

ΥΓ Σας επισυνάπτουμε παλαιότερο σημείωμα:
Λόγω τεχνικού κωλύματος, στάθηκε αδύνατο ο Χ. Καραγεώργος να διευκολύνει του συναδέλφους που αντιμετώπισαν προβλήματα στην συμμετοχή τους στο FertAid. Ωστόσο, δεδομένης της διάθεσης να ξεπεραστεί το πρόβλημα, παρακαλούμε όποιο μέλος της ένωσης το επιθυμεί και δεν έχει καταφέρει ακόμα να το πραγματοποιήσει μόνο του, να επικοινωνήσει μαζί μας εκ νέου, για να λυθεί το θέμα.  


Για το Διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Κ.Ε.

Ο πρόεδρος                                    
Αναστάσιος Αργυρίου   

Ο γραμματέας
Σταμάτης Παπαχαρίτου